Sudedamosios dalys: geriamasis vanduo, avižiniai* dribsniai 18%, šaltalankių sultys 8%, raugas (biologiškai aktyvių naudingųjų bakterijų kultūros: mezofilinių pieno rūgšties bakterijų skaičius – ne mažiau 1×108 KSV/ml, bifidobakterijų – ne mažiau 1×108 KSV/ml, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus – ne mažiau 1×108 KSV/ml, Streptococcus thermophilus – ne mažiau 1 x 108 KSV/ml), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga natrio karbonatai.
* Gliuteno (alergeno), kaip leistinos ribos, ir kitus tyrimus rasite čia: Tyrimai
Maistingumo deklaracija 100 g: Energinė vertė 295 kJ / 70 kcal, riebalai 1,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,24 g, angliavandeniai 11,77 g, iš kurių cukrų 0,16 g, baltymai 2,52 g, druska 0,02 g.
Vartojimas:
ZOE koncentratai yra prisotinti gyvomis gerosiomis bakterijomis, todėl vartodami ZOE praturtinsite kasdienį maistą.
– Vartokite po vieną arbatinį šaukštelį kiekvieno valgio metu: pusryčiams, pietums, vakarienei. Jei valgote dažniau – dažniau naudokite ir ZOE.
– Neskiestą koncentratą įmaišykite į maistą (košė, sriuba, salotos).
– Arba pasigaminkite ZOE gėrimą: vieną arbatinį šaukštelį ZOE įpilkite į stiklinę vandens ar sulčių, išmaišykite ir valgant užsigerkite maistą.
Dar kelios svarbios ZOE vartojimo taisyklės:
– į termiškai apdorotus patiekalus ZOE koncentrato įpilkite tuomet, kai maistas jau bus atvėsintas ir valgant nedegins gomurio. Palaukite, kol maistas atvės – bent iki 40 laipsnių temperatūros;
– į žalią maistą (mišraines, salotas, trintų vaisių desertus ir pan.) rekomenduojama įpilti ZOE koncentrato iš anksto ir leisti maistui pasifermentuoti.
SVARBU: atidarius butelį rekomenduojama suvartoti per 45 dienas.
Gamintojas: Lietuva